Pametna denarnica VALÚ

Imovation, d. o. o. je skupaj s svojimi partnerji poskrbel za tehnično izvedbo pametne denarnice VALÚ, katere izdajatelj je Telekom Slovenije. VALÚ je sodoben in enostaven način plačevanja ter brezgotovinskega poslovanja.

Na trgu je nova pametna denarnica, ki je na voljo vsem uporabnikom slovenskih mobilnih storitev in s katero je možno plačevanje na več kot 3.000 prodajnih mest po vsej Sloveniji.

Pametna denarnica VALÚ na enem mestu združuje storitve mobilnega plačevanja, prenosa sredstev med uporabniki, delitve računa, pa tudi storitve identifikacije in uporabe lokalnih infrastrukturnih storitev, kot sta nakup vozovnic Slovenskih železnic ali povezovanje z drugimi aplikacijami (Popkart, Študentska prehrana, Urbana).

VALÚ omogoča takojšnje plačilo oziroma prenos sredstev med dvema fizičnima uporabnikoma računa VALÚ. Plačilo je možno izvesti na več načinov: s klicem (DOV), s številčno ali QR kodo in preko NFC (omogočeno samo uporabnikom mobilnih telefonov z OS Android). Plačila so omogočena prek POS terminalov (PAX a920) ali mobilnega terminala trgovca, v spletnih trgovinah in na avtomatih, ki so označena z VALÚ QR kodo.

Za uporabo pametne denarnice VALÚ si mora uporabnik iz spletne trgovine Google Play ali App Store prenesti na mobitel aplikacijo VALÚ.  Sledi registracija prek mobilne številke in naslova elektronske pošte, s čimer uporabniki pridobijo osnovni profil, ki ga lahko kadarkoli nadgradijo v naprednega. Po uspešno izvedeni registraciji na svoj račun VALÚ naložijo elektronski denar in plačujejo, dokler imajo na njem dobroimetje. Za uporabnike VALÚ Moneta (nekoč samo Moneta) je omogočeno tudi samodejno polnjenje računa VALÚ prek VALÚ Moneta.

Uporabnikom je na voljo tudi spletna stran Moj VALÚ na valu.si, ki nudi dodatne možnosti, kot je izplačilo na TRR.

Več informacij najdete na www.valu.si.

 

Objavljeno: junij 2019