Pravno obvestilo

Pravno obvestilo Imovation d.o.o. spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene preko spletnega mesta www.imovation.si, skrbno varoval in jih brez vaše privolitve ne bo posredoval tretji osebi oziroma jih uporabil v druge namene. Ker obstajajo na spletnem mestu www.imovation.com določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na podjetje, ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh. Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. Imovation d.o.o. ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij.

 

Politika zasebnosti

Avtorske pravice

S to spletno stranjo upravlja Imovation d.o.o. Vsebine, objavljene na spletnih straneh so last Imovation d.o.o. in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati.

Prav tako si Imovation d.o.o. pridržuje pravico do sprememb vsebin.


Pridržki

Imovation d.o.o.  bo na svojih spletnih straneh zagotavljal točnost in ažurnost podatkov z vso skrbnostjo, vendar pa za njihovo točnost, celovitost, kot tudi za škodo, ki bi izhajala iz tega, ne prevzema nikakršne odgovornosti. Imovation d.o.o. . tudi ne prevzema nobene odgovornosti v povezavi s posledicami, ki jih povzročijo informacije, vsebovane na tej spletni strani. Imovation d.o.o. ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne viruse, ki bi se k uporabnikom prenesli s te spletne strani, in toplo priporoča, da se uporabniki pred nevarnostjo virusov ustrezno zavarujejo še pred prenosom informacij s te spletne strani.

 

Imovation d.o.o. ni odgovoren za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Niti Imovation d.o.o. niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, zato ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Pridržujemo si pravico, da uporabnike napotimo na druge strani svetovnega spleta in ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za njihovo vsebino.  

 

Upravljalec

Imovation d. o. o.

Ameriška ulica 2

1000 Ljubljana

e-pošta: info(at)imovation.si

telefon: 0590 95 770

 

Pooblaščema oseba za varstvo osebnih podatkov

Pooblaščena oseba je dosegljiva na e-naslovu: pooblascenec(at)imovation.si. 

 

O piškotkih in njihovi uporabi na naši spletni strani

Kaj so piškotki?

Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu.

Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

 

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta.

O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice in odgovore informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.

 

Seznam piškotkov na naši spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. 

Za zagotavljanje delovanja spletne strani in spremljanje statistike ogleda uporabljamo dve skupini piškotkov: 

 Lastni (nujni) piškotki

1. Lastni (nujni) piškotki - omogočajo polno delovanje spletne strani. Za te piškotke ne potrebujemo privolitve, saj brez njihove namestitve, spletna stran ne bi omogočala osnovnih funkcionalnosti. 

Ime piškotka  Trajanje   Opis 
.ASPXANONYMOUS  3 mesece  Funkcionalni piškotek
ARRAffinity Trajanje seje   Funkcionalni piškotek
.ARRAffinitySameSite     Trajanje seje  Funkcionalni piškotek
CookieSettings 1 leto  Nastavitve piškotkov
EuCookieLaw 1 leto Prikaz obvestila o piškotkih
language 1 leto Hrani podatek o uporabnikovih nastavitvah jezika.  
LandingPage 24 dni Prikaz obvestila
OriginalReferrer 24 dni Funkcionalni piškotek
dnn_IsMobile Trajanje seje Razlikovanje rabe mobilnih ali stacionarnih naprav.

 

2. Piškotki zunanjih mest (spletna analitika) - nam pomagajo zbirati anonimne informacije o tem, kakšna je obiskanost naše spletne strani in kako jo uporabljate.

Ime piškotka                Trajanje       Opis 
Google Analytics
_ga  2 leti Google Analytics - Za identifikacijo unikatnega uporabnika; uporabi se pri kreiranju statisitičnih podatkov o uporabnikovi uporabi spletne strani. 
_gat_gtag  1 minuta Google Analytics uporablja piškotek za uravnavanje števila zahtev.
_gid  24 ur Google Analytics -  Za identifikacijo uporabnika; uporabi se pri kreiranju statisitičnih podatkov o uporabnikovi uporabi spletne strani.

 

Lastni piškotki so nujni za samo delovanje spletnih strani in njihovih nastavitev ni moč spreminjati. Nastavitve piškotkov zunanjih mest (piškotki spletne analitike) lahko spremenite v nastavitvah z gumbom ON/OFF.

 

Priglasitev

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

 

Upravljanje in brisanje piškotkov

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nadgradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom.

 

Varovanje podatkov in točnost podatkov

Z osebnimi podatki ravnamo skladno z zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov ter upoštevaje sprejeto politiko informacijske varnosti. Postopki in ukrepi za varstvo osebnih podatkov so podrobneje določeni s splošnimi in drugimi akti družbe (pravilniki, ISO dokumenti, politike ipd.).