IJPP - Integriran javni potniški promet

ENOTNA ELEKTRONSKA VOZOVNICA

Vozovnica IJPP je enotna elektronska vozovnica, ki jo lahko upravičenec trenutno koristi za subvencioniran prevoz  z vlakom, medkrajevnim avtobusom in z mestnim avtobusom v Ljubljani, Mariboru in Murski Soboti. Trenutno je v sistem IJPP zajet subvencioniran prevoz dijakov, študentov in prevozi odraslih, ki se izobražujejo. Subvencionirana vozovnica IJPP uporabniku omogoča vsakodnevno izbiro javnega linijskega prevoza na relaciji zapisani na vlogi dijaka oziroma študenta. Sistem je zgrajen tako, da na enostaven način omogoča dodajanje novih produktov in statusov, kot so delavske, upokojenske, splošne itd.

Subvencionirana vozovnica IJPP tudi na kartici URBANA

Vsi obstoječi in bodoči imetniki kartice URBANA lahko na kartico naložijo enotno subvencionirano vozovnico IJPP in jo uporabljajo na enak način in pod enakimi pogoji kot na kartici IJPP, ki jo izda upravljavec IJPP. Na kartico URBANA lahko imetniki naložijo katerokoli subvencionirano vozovnico IJPP, v mestnem ali medkrajevnem prometu, do katere so upravičeni.


 

0

Javnih prevoznikov

0

Mobilnih terminalov

0

Prodajnih mest

        

PREDNOSTI ZA NAROČNIKE

Enoten in med seboj povezan sistem.
Sistem podpira oblikovanje tarife.
Omogoča tudi registracijo opreme, registracijo in identifikacijo prevoznikov ter prodajnih mest, vključenih v sistem.

 

PREDNOSTI ZA UPORABNIKE

Uporabnikom prijazen sistem, saj se vozovnica izda brez predhodne izbire prevoznika.
Potnik določi le relacijo ali cono potovanja na območju izbranega mestnega prometa.
Z  vozovnico lahko potnik uporablja tudi vlake in avtobuse v medkrajevnem prometu, kadar se ustavljajo na tem področju.

TRANSPORT TICKETING GLOBAL AWARD 2017

Slovenske železnice so januarja 2018 za projekt IJPP (Integriran javni potniški promet) v Londonu prejele nagrado Transport Ticketing Global Award 2017, in sicer v kategoriji Najbolj inovativen in k uporabniku usmerjen ponudnik storitev. Projekt IJPP je pripravil in izvajal konzorcij pod vodstvom Slovenskih železnic, v katerem je poleg Ljubljanskega potniška prometa, Marproma, Prometnega inštituta Ljubljana ter Pristopa sodeloval tudi Imovation s tehnologijo Margento. 

PREBERITE VEČ