E-ticketnig - prodaja vozovnic 

ENOSTAVNO DO VOZOVNIC SLOVENSKIH ŽELEZNIC 

Danes lahko uporabniki enostavno kupijo vozovnice za slovenske vlake kar iz naslanjača. Na voljo imajo aplikacijo Grem z vlakom (OS Android in iOS) in spletni nakup e-vozovnice na spletni strani Slovenskih železnic.

Postopek nakupa in uporabe vozovnice

Potnik v aplikaciji ali na spletu izbere vrsto vozovnice (enosmerna/povratna), izbere vstopno in izstopno postajo, nakar se mu izpiše vozni red za izbrano relacijo, izbere uro in potrdi svojo izbiro.

Vozovnico je možno plačati s plačilnimi karticami Mastercard, Maestro in Visa ter s plačilnim sistemom VALÚ (pametna denarnica VALÚ ali VALÚ Moneta).

Ko potnik opravi plačilo na spletu, prejme potrdilo o nakupu vozovnice, na katerem sta AZTEC koda in referenčna številka nakupa. Potnik potrdilo natisne in ga mora obvezno imeti s seboj na vlaku. Na vlaku ima sprevodnik z mobilnim terminalom možnost branja AZTEC kode ali ročnega vpisa referenčne številke. Sprevodnik z mobilnim terminalom na podlagi potrdila o nakupu preko spleta izda vozovnico, katero je potrebno tudi validirati.  

Pri nakupu vozovnice prek mobilne aplikacije pa se kupljena vozovnica shrani v zavihku Moje vozovnice > Aktivne. Vozovnica ima shranjene podatke o relaciji, datumu potovanja, razred, ceno in ID vozovnice ter AZTEC kodi, ki jo potnik pokaže sprevodniku na vlaku. Aplikacija omogoča tudi shranjevanje računa kupljene vozovnice. Ko vozovnica poteče, se ta shrani v zavihku Arhivirane. Vozovnica v mobilni aplikaciji je predmet validacije – izdaja vozovnice, ki je pri nakupu prek spleta obveza, ni potrebna.

 
0

Terminalov

 

                             

PREDNOSTI ZA PONUDNIKA

Prodaja vozovnic, ki je v koraku s časom

Dodatne možnosti nadgradnje

Prijazen sistem nakupa za njihove potnike

Razbremenitev osebja, predvsem sprevodnikov

Povečanje uporabe javnega železniškega prometa

PREDNOSTI ZA UPORABNIKE

Hiter in enostaven nakup

Enostavna uporaba vozovnice prek aplikacije

Vozovnica v aplikaciji je vedno pri roki