Elektronski darilni boni

DARILNI BONI PODARJENI IN PREJETI V REALNEM ČASU

Elektronski darilni boni ali darilne kartice imajo pred tradicionalnimi papirnatimi boni vrsto prednosti, predvsem pa v koncept obdarovanja uvajajo ključno novost – darilni bon je s pomočjo mobitela podarjen in prejet v realnem času.

Elektronski darilni boni so celostna rešitev za učinkovito kreiranje, distribucijo in analizo uporabe darilnih bonov ali darilnih kartic. Predstavljajo dodaten oglaševalski kanal ter unikatno priložnost za gradnjo vaše blagovne znamke in pospeševanje prodaje.

Elektornske darilne bone uporabljajo trgovine, lepotni centri, wellnes, centri, masažni saloni, nakupovalni centri ... 

 

 

 

NAČIN UPORABE

Postopek nakupa darilnega bona

Ob nakupu bona, ki je lahko v različnih vrednostih, stranka plača bon in izbere eno izmed prednastavljenih vsebin teksta, ki bo sestavni del sporočila ob podarjenem bonu (na primer: ”Vse najboljše!”; ”Čestitke za uspešno opravljeno maturo!”; ”Vesel božič!”; itd.).
Sledi vpis telefonske številke prejemnika v terminal. Ob potrditvi transakcije se na Imovation procesnem centru ustvari začasni račun z dobroimetjem prejemnika bona, prejemnik pa je o darilnem bonu takoj obveščen s SMS/MMS sporočilom.

 

Postopek koriščenja darilnega bona

Prejemnik bona v trgovini, po izbiri artikla, celoten ali le del zneska plača z elektronskim darilnim bonom. Unovčitev se izvede tako, da prodajalec na Margento terminalu izbere opcijo Koriščenje darilnega bona in vnese vrednost nakupa. Prejemnik bona pokliče hitro številko in položi mobilni telefon na Margento terminal. Ta identificira prejemnika bona preko njegove MSISDN številke, ki je vezana na njegov virtualni račun, kjer je prejeti bon tudi hranjen. Po identifikaciji prejemnika bona se znesek računa, glede na stanje na virtualnem računu, ustrezno zmanjša. Darilni bon je lahko izkoriščen v celotni ali delni vrednosti.

 

PREDNOSTI

  • Z elektronskimi darilnimi boni odpadejo vsi proizvodni in logistični stroški darilnih bonov (bon je kupljen, prenešen in uporabljen samo z uporabo mobitela).

  • Darovalec nima težav, kdaj in kako bi obdarovancu dostavil darilni bon.

  • Prejemnik darilnega bona je o bonu obveščen takoj in ga lahko tudi nemudoma izkoristi.

  • Eektronskemu darilnemu bonu je mogoče enostavno določiti dobo veljavnosti in mesta unovčitve.

  • Razpon apoenov bonov je odvisen zgolj od trgovca, nove apoene pa je moč dodajati v zelo kratkem času.

  • Vsak trgovec lahko prodajno mrežo bonov razširi na vsa prodajna mesta opremljena z Margento terminali.

TEHNOLOGIJA

mPOS terminal

Gostinci potrebujejo le terminal mPOS, ki ima:

  • samostojno mobilno povezavo s procesnim centrom

  • svoj lastni tiskalnik

  • baterijo, ki omogoča kar nekaj ur samostojnega delovanja

Na tem terminalu lahko ima trgovec naloženih več aplikacij, kot je npr. plačevanje z Moneto ali polnjenje GSM računa.

 

Mobilni telefon ali brezstična kartica

Služita kot sredstvo komunikacije med terminalom in Margento procesnim centrom, kjer ima stranka ustvarjen virtualni račun kamor se naloži darilni bon. Ko stranka pokliče na številko 1808 ali prisloni kartico k terminalu, se vrednost darilnega bona (ali delni znesek) odšteje iz virtualnega računa.