Imovation, d. o. o. je podaljšal certifikat informacijske varnosti ISO/IEC 27001 še za nadaljna 3 leta

Podjetje Imovation d.o.o. se pri izvajanju storitev elektronskega plačevanja in transakcijskih sistemov  zaveda pomembnosti obravnave in varnosti podatkov in informacij, ki za zainteresirane stranke predstavlja osnovni temelj uspešnega sodelovanja.

V letu 2019 je zato vzpostavila sistem upravljanja informacijske varnosti, skladen z mednarodnim standardom ISO/IEC 27001 - Sistem upravljanja informacijske varnosti. Podjetje je pridobilo certifikat za obseg: Projektiranje, razvijanje in vzdrževanje informacijskih sistemov, ki temeljijo na naprednih tehnoloških rešitvah. Obseg certificiranja se izvaja v polnem obsegu, za vse delovne procese in brez opustitve izvajanja kontrol, kar pomeni, da ne obravnava le informacijske tehnologije in informacij v elektronski obliki, temveč v vseh oblikah (klasifikacija informacij, fizično varovanje objektov, opis varovanja informacij v pogodbah, dokumentirano delovanje….), ter s tem skrbi za visoko stopnjo informacijske varnosti in kakovost izvajanja storitev.

S preteklim izvajanjem ukrepov za dosego postavljenih ciljev je podjetje v marcu 2022 uspešno opravilo recertifikacijsko presojo, ter tako podaljšali veljavnost certifikata še za nadaljnja 3 leta. Podjetje je s tem dokazalo, da je na pravi poti in bo tudi z nadaljnjim izvajanjem ukrepov in  pravilno postavljenimi cilji še naprej zaupanja vreden poslovni partner.


Objavljeno: marec 2022