Karticno_placevanje

Uvedba kartičnega plačevanja in nove funkcije v aplikaciji Arriva Piran

Pred kratkim smo v mestni občini Koper in Piran pokazali rezultat skupnega sodelovanja med nami in našimi partnerji: Margento R&D, Arriva,  Mastercard, Visa in Nova KBM.

Mestna občina Koper in Piran sta uvedli kartično plačevanje na mestnih avtobusih, kar omogoča enostavno in hitro plačevanje z brezstičnimi karticami Visa in  Mastercard. Nadgrajen kartični sistem omogoča tudi plačila z mobilnimi denarnicami in pametnimi napravami, kar dodatno izboljšuje dostopnost javnega prevoza.

Aplikacija Arriva Piran je prejela nove funkcije, vključno z Bluetooth identifikacijo, ki omogoča validacijo brez neposrednega prislanjanja telefona k validatorju, ter možnostjo plačila vozovnic za več oseb hkrati. Te inovacije prinašajo več udobja in učinkovitosti v vsakodnevne prevoze.

Koper in Piran sta občini, ki sta prepoznala prednosti naših rešitev, s katerimi izboljšujemo storitev javnega prevoza, kar dokazuje nedavna uvedba kartičnega plačevanja na mestnih avtobusih in nadgradnja funkcionalnosti v aplikaciji Arriva Piran. Ti koraki odražajo zavezanost k napredni uporabi tehnologije in izboljšanju uporabniške izkušnje za potnike.

Kartično plačevanje na koprskih avtobusih

Z uvedbo kartičnega plačevanja je potnikom omogočeno enostavno in hitro plačevanje z brezstičnimi plačilnimi karticami Visa in Mastercard ali mobilnimi denarnicami. To pomeni manj skrbi z gotovino in hitrejše vstopanje na avtobus. Plačilo se izvede preprosto s približanjem kartice validatorju, kar omogoča hitrejša in učinkovitejša potovanja.

Nadgradnja kartičnega sistema EMK Piran

Nadgrajen kartični sistem uporabnikom omogoča nakup vozovnic ne le s karticama Visa in Mastercard, ampak tudi z mobilnimi denarnicami ali drugimi prenosnimi napravami. Ta nov način plačevanja poleg že uveljavljene Enotne mestne kartice Piran (EMK Piran) širi uporabnost javnega prevoza in dodatno izboljšuje njegovo dostopnost. Validacija kartičnih plačil poteka enako kot pri obstoječem sistemu EMK Piran, kar zagotavlja udobje in zanesljivost. Pri plačilu za več oseb mora potnik pred uporabo svoje plačilne kartice voznika obvestiti o številu oseb, za katere plačuje.

Nove funkcije v aplikaciji Arriva Piran

Aplikacija Arriva Piran je doživela pomembno nadgradnjo z uvedbo funkcije Bluetooth identifikacije. Nova funkcionalnost omogoča identifikacijo preko brezžične tehnologije Bluetooth, kar pomeni, da telefona ni več potrebno prislanjati v neposredno bližino validatorja. Validacija se sedaj izvede preprosto v bližini validatorja, kar omogoča hitrejšo in bolj priročno uporabo.

Poleg tega aplikacija omogoča plačilo vozovnic za več oseb hkrati. Pred vstopom v vozilo uporabnik v aplikaciji izbere število oseb, za katere želi plačati, kar poenostavlja proces vstopa in izboljšuje skupinsko potovanje. Te novosti prispevajo k še boljši uporabniški izkušnji in večji učinkovitosti javnega prevoza.

Nenehno prizadevanje za izboljšave

Pri Imovation si aktivno prizadevamo za stalno izboljšanje sistema javnega prevoza. Tesno sodelujemo z Margento R&D, ki intenzivno raziskuje in razvija nove tehnologije ter inovativne pristope za izboljšanje uporabniške izkušnje v javnem prevozu. Naša tesna partnerstva z novimi in obstoječimi partnerji nam omogočajo, da vpeljemo rešitve, ki pripomorejo k izboljšanju sistema javnega prevoza po Sloveniji.

Objavljeno: julij 2024